A házassági évfordulót a pcmentor.hu mentette meg!

Ismerős az a dolog, amikor írsz valami nagyon fontosat, de nem teszed fel tölteni a laptopodat, és lemerül, így elszáll a munkád? Vagy az, amikor a legfontosabb online vizsgán omlik össze a böngésző? Mikor egy koncertjegy vásárlásnál fagy le a gép? Vagy mikor elvesznek a képeid egy rossz gép miatt?

Velem ez mind megesett. Ha létezik ilyen, akkor szerintem én taszítom a technikát. Már megszoktam, hogy mindig minden fontos dologról rengeteg biztonsági mentést készítek. Nem elég, hog van egy a laptopomon, egy a pendriven, egy a felhőben, még e-mailben is el szoktam küldeni magamnak, mert nem bízom benne, hogy meglesz, amikor igazán szükség lenne rá.

Hajlamos vagyok mindent az utolsó pillanatra hagyni, ám nemrég érkezett egy nagyon aranyos felkérés. Egy pár érkezett hozzánk és az 50. házassági évfordulójukat szerették volna megünnepelni velünk, azaz a mi szervezésünkben. Mindent tökéletesre szerettünk volna, hogy az idős pár méltón emlékezzen az együtt töltött 50 évre.

A férj egy meglepetéssel készült a feleségnek, nagyon sok közös képet hozott nekünk, és mivel Ő nem valami jó az informatikában, arra kért minket, hogy készítsünk egy vetítést a közös életük legszebb pillanataiból, amit lejátszhatunk a rendezvényen.

Persze nagyon lelkesen vágtam bele a feladatba, mert ritkán kapunk ennyire kedves kis feladatot, és kérést.

Már egy héttel az esemény előtt elkészültem a diasorral, de még kisebb simításokat el szerettem volna végezni rajta. Nem készítettem biztonsági mentéseket, semmit. Természetesen ahogyan az lenni szokott, le is öntöttem a laptopomat kávéval, ami így használhatatlan lett. Teljesen kétségbe estem, nem is amiatt, hogy éppen tönkretettem a laptopot, hanem amiatt, hogy miattam és az én felelőtlenségem miatt nem lesz tökéletes a pár házassági évfordulója.

Azonnal a kezembe vettem a telefont és elkezdtem keresgélni, hogy a környéken hova tudnám elvinni a laptopomat, hol tudnának segíteni rajtam.

Szerencsére a közelben találtam egy szervizt, ahol adatmentést és adat visszaállítást is csinálnak.

A https://pcmentor.hu/lenovo-laptop-szerviz-budapest/ oldalra akadtam rá. Itt a szolgáltatások közt rengeteg minden megtalálható. Főként ugye laptop szerelést végeznek, de értékesítenek új és használt laptopokat is, foglalkoznak adatmentéssel és visszaállítással, biztonsági mentésekkel, de még hálózat kiépítéssel is és futárjuk is van.

Nagyon megörültem, hogy a közelben van egy szerviz, ahol ezzel is foglalkoznak, azonnal útra is keltem és szinte berohantam az üzletbe.

Egyébként Budapesten két helyen is van üzletük. Szóval bementem a boltba és elmondtam , hogy mi történt, hogy mennyire fontos lenne, hogy valahogyan kinyerjük az adatokat. Ha nem is mindent, akkor legalább azt az egy kis videót, amit az eseményre készítettem. Persze azért azt is felvázoltam, hogy nem lenne rossz, ha a laptop is működne később, de erről nem is mertem álmodni. Itt megnyugtattak, hogy valójában sokakkal megesik, hogy folyadékot öntenek a laptopjukba, úgyhogy nem kell aggódnom, orvosolni fogják a problémámat.

Rögzítették a kérésemet, aztán azt mondták, hogy pár nap múlva keresni fognak. Persze én tűkön ülve vártam, hogy elkészüljenek. Mikor hívtak, már rohantam is a boltba, ahol megkaptam a laptopomat és tökéletesen működött!

Sikerült megcsinálniuk, ráadásul nem is drágán. Ez egy független szerviz, az a tapasztalatom, hogy ezeken a helyeken kicsivel olcsóbban dolgoznak, mint a márkaszervizekben, pedig pont, hogy itt kérhetnének el többet, mert mindennel foglalkoznak. Én mondjuk csak örültem neki, hogy nem volt drága a laptop mentő műtét.

Hazavittem a laptopomat és az volt az első dolgom, hogy lementettem pendrivera a filmet, elküldtem magamnak e-mailben és még a felhőbe is feltöltöttem, hogyha a gépemnek bármi baja lesz, akkor is meglegyen ez a fontos file.

Így végül a pcmentornak hála nem végződött katasztrófával a rendezvény, le tudtam játszani a videót, ami nagyon jól sikerült. Mindenki nagyon élvezte a házassági évfordulót.

Tanultam a leckéből, ezentúl sokkal jobban oda fogok figyelni, hogy minden fontos filet legalább még két helyre elmentsek, de már azt is tudom, hogy hova fordulhatok, hogyha bármi gondom adódott a laptopommal. A Pcmentornál szinte mindent meg tudnak javítani, minden laptoppal és asztali géppel kapcsolatos problémával meg lehet keresni őket és tapasztalataim szerint segíteni is tudnak.

Hiszen az én kávés gondomat is megoldották, ennél már nem nagyon lehet nekik nehezebb feladatot adni. Ráadásul nagyon gyorsan és jól dolgoztak, ami külön öröm volt nekem, hiszen sürgősen szükségem volt a laptopon levő fájlra.