Így buliztam fogkőeltávolítás előtt és után – óriási a különbség!

Nincs is feltűnőbb egy extrovertált partiállatnál!

Bizony, bevallom töredelmesen: ha bulizásról van szó, én bizony partiállat vagyok! Szinte nincs olyan összejövetel vagy buli, amiről hiányoznék! Eléggé aktív társasági életet élek, és minden alkalommal nagyon feltölt, ha emberek társaságában tölthetem az időmet. Azt hiszem, emiatt valószínűleg sokan túlságosan is extrovertált személyiségnek tartanak, és erre aligha cáfolok rá a viselkedésemmel. Nagyon szeretek a figyelem középpontjában lenni. Szeretem, ha enyém az utolsó szó, ahogyan azt is, ha a történeteimmel én szórakoztathatom a becses társaságot. Mindig nagykanállal faltam az életet, ezért sztorikból bizony nincs hiány az én házam tájékán! Persze ahogy öregszem, és átléptem a harmincat, azért már érzem, hogy nehezebben tartom a tempót a húszas éveikben járó kollégáimmal például. De azért nagyon igyekszem!

Másképp partizom fogkőeltávolítás előtt és után

Amit viszont nemrég mások vettek észre rajtam, hogy kevesebbet mosolyogtam a bulikban. Bizony, be kell vallanom, hogy ennek bizony egy oka volt: nem voltam elégedett a mosolyommal. Nálam ugyanis óriási különbség van abban, hogy fogkőeltávolítás előtt és után hogyan nézek a világra. És kicsit azt érzem, talán a világ is másként néz rám ilyenkor. Én nagyon szerencsés vagyok, mert hihetetlenül jó kezekbe kerültem Dr. Pénzes Andrea budapesti, 2. kerületi rendelőjében, de még így is miden alkalommal eléggé félek a fogkő leszedéstől. Ahogyan ő is írja a fogorvosbudaoest.info honlapján a fogkőleszedésről szóló résznél, sajnos ezzel a problémával nem vagyok egyedül. Elég sokunknak nagyon érzékenyek a fogai, így előfordulhat, hogy a fogkőleszedés közben és után is fájdalmat vagy érzékenységet észlelünk a fogsorunkban. A rendelőben éppen ezért mindent megtesznek azért, hogy a fogkőeltávolítás kevésbé fájdalmas élmény legyen.

A fájdalom csillapítására én a legutóbb még injekciót is kaptam a kezeléskor, de egyéb módszerekkel is lehet csökkenteni a fájdalmat. A rendelőben például gyakran alkalmazzák a különféle érzéstelenítő zseléket is. Illetve a teljes folyamat végeztével magas fluortartalmú paszta is kerülhet a fogra, a polírozás kiegészítéseként. És persze bármekkora fájdalommal is jár a beavatkozás, fogkőeltávolítás előtt és után természetesen össze sem lehet hasonlítani a fogaim állapotát. Pedig ebben is szerencsés vagyok, mert nekem nem termelődik újra a fogkövem túlságosan hamar. A fogorvosbudapest.info szerint egyes pácienseknél akár fél éven belül is szükséges lehet újra elvégezni a fogkőeltávolítást! És bizony mindez szükséges is, mert a fogkőeltávolítás után jóval egészségesebb fogsort kaphatunk vissza. A megfelelő szájhigiénia megléte márpedig elengedhetetlen! Pénzes doktornő rendelőjének honlapján is olvasható, hogy a nem megfelelően karbantartott szájüreg akár egy esetleges műtétkor is veszélyforrás lehet.

Te mikor tisztíttattad meg utoljára a fogsorodat?

A szájüregben keletkezett bárminemű gyulladás ugyanis nagyon negatívan tudja befolyásolni egy műtét kimenetelét – nem véletlenül nem is szokták ilyenkor javasolni. Ahogyan Pénzes doktornő is írja, bizony a szervezet nagy erőket mozgósít egy esetleges szájüregi gyulladás leküzdésére. Így az ilyenfajta problémák jelentősen megterhelik az immunrendszerünket, ezért is nagyon fontos erre odafigyelnünk. A legkevesebb, amit tehetünk, az pedig azt gondolom, hogy az, hogy rendszeresen leszedetjük a fogkövet és megtisztíttatjuk a fogsorunkat. Ha pedig ezzel végeztünk, akkor Pénzed doktornő rendelőjében még szájhigiénés tanácsadás is dukál! Így otthon is tehetünk a fogaink egészségéért. Most már én is nagyon igyekszem odafigyelni erre, és bizony, zongorázható a különbség! Még a buliba menő barátaim is megjegyezték, milyen másként mosolygok fogkőeltávolítás előtt és után. Nekem ezért a fájdalom ellenére is abszolút megéri a fogkőeltávolítás – ti mikor voltatok utoljára?

fogkőeltávolítás előtt és után
Még a buliba menő barátaim is megjegyezték, milyen másként mosolygok fogkőeltávolítás előtt és után!