Rendezvények fűtése? A fűtőpanel is egy lehetőség

Aki szervezett már rendezvényt, nem kell a Sziget fesztiválra gondolni, akár egy 10 fős baráti összejövetelt is, az tudhatja, hogy mennyi mindenre kell figyelni. Étel, ital, allergiák, parkolás, felszolgálás, idővonal: nem véletlen, hogy egy 100 fős esküvő során már valakit felbérelnek erre a szerepre (sokszor elég jó munkabérben, kb. 10.000 Ft / mondatért).

De a legalapvetőbb dolgokról sem szabad elfeledkeznünk: legyen tető a fejünk felett, hogy ne ázzunk el, ne essen ránk a hó, ne éhezzen, szomjazzon senki és ne is fázzunk.

A fázást elkerülhetjük elektromos fűtéssel is, már ha egy kisebb helyről, lakásról van szó. Egy elektromos fűtőpanel opcióját is érdemes megfontolni, főleg, ha olyan helyről van szó, ahol lehetne egy kis extra fűtést használni vagy éppen nem működik a fűtési rendszer.

Annyit kell csak tenni, hogy egy fúróval és néhány csavarral felszereljük és bekapcsoljuk. Kész. Nincs hosszú engedélyeztetési procedúra, nincs külön speciális szakember, csak valaki, aki biztonságosan fel tudja rögzíteni a falra ezt a készüléket.

Az árak a Klímaglobál weboldalán már valamivel 50.000 Ft alatt kezdődnek, míg a legdrágább modell egy norvég készülék, éppen 80.000 Ft felett, ezeket viszont helyiségenként kell érteni: egyszerűsítve a gondolkodást egy ilyen készülék egy szobát tud hatékonyan felfűteni. Persze ennél a valóság jóval bonyolultabb: a legolcsóbb készülék teljesítménye 400 W, míg a legdrágábbé 2000 W.

Ha azt hallottuk a múltban, hogy elektromossággal a fűtés túl drága, vegyük figyelembe, hogy a technológia változik és két különböző funkcióban is használhatunk fűtőpaneleket: fűtés rendszerünket segíteni, temperál (egy beállított hőmérsékleten tartja a lakást) vagy ez lehet az egyetlen fűtés rendszer. Ez utóbbi akkor lehet hatékony és sikeres, ha új építésű ingatlanból “kispóroljuk” a drága, körülményes, engedélyeztetéssel járó hagyományos fűtési rendszert és az elektromossal kezdünk, vagy ha egy kiválóan szigetelt, jó állapotú lakásról van szó: ezt könnyű felfűteni és hőszinten tartani elektromos készülékekkel.

Ha pedig rendezvényt akarunk szervezni, nemcsak a fűtésre kell koncentrálnunk, ha lehetséges, hogy melegben (az év felében, tavasszal és nyáron) sor kerül rá: ekkor szintén használhatjuk a Klímaglobál oldalát, hogy klímát vásároljunk.

Ha nem vagyunk biztosak a döntésben, akár fűtésről, akár hűtésről van szó, kapcsolatba léphetünk a Klímaglobál csapattal telefonon (két mobilszám is meg van adva) vagy üzenetben a Kapcsolat fül alatt (két opció közül is választhatunk, miért keressük őket).

Ha pedig megvagyunk a vásárlással, kihasználhatjuk a Klímaglobál házhozszállítási opcióját is, amely Magyarország egész területén kiszállít.