Megmentette a nagy napot a shea vaj

Az esküvőjét mindenki úgy képzelni, hogy tökéletes nap lesz. Hónapokig, akár évekig készül rá, felbérli a legjobb fotóst, kiválasztja a tökéletes álomruhát, amiben majd a mesterfodrász által a fejére varázsolt kontyban, elegáns sminkben végiglibeg a szemüket törölgető násznép előtt. A dekoráció tökéletes, a terítő színe lágyan harmonizál a tortán a cukormázzal, míg a színpadon egy zongorista nagy átéléssel hajlong a vonulózene dallamára. A folyosón színes tüllruhába öltöztetett vidám koszorúslányok szaladgálnak, a vőfély a torkát köszörüli a nagy beszédre készülvén, míg az anyakönyvvezető bájos mosollyal pillant a fiatal párra. A konyhából gomolyog az íncsiklandó ételek illata, melyet elfojt a virágcsokrokból áradó édes aroma. Rizs szóródik szerteszét miközben vakuk villannak, majd a menyasszonyi csokor a levegőbe röppen. A tömeg ujjong, fiatal, púderszínű ruhás lányok vetik érte magukat a levegőbe, hogy legközelebb nekik legyen ilyen tökéletes napjuk. A vőlegény büszkén mosolyog, a menyasszony meghatottan pillant végig az örvendező családján. Mégis mi ronthatna el egy ilyen nagy napot?

Nos, a húgom esetében az ekcéma, amely hol elmúlik, hol előjön nála az utóbbi időben. Szinte hisztérikusan zokog a tükör előtt, próbasminkje fekete patakokban csurog végig az arcán. Holnapután lesz az esküvője, amelyre már vagy egy éve kiválasztotta az ujjatlan, babarózsaszín szegélyű uszályos ruhakölteményt, amely sajnálatos módon telibe láttatni engedi a nyakán és a karján virító éktelen foltokat.

Miért épp most kell kijönnie? – zokogja összetörten. – Már vagy egy hónapja semmi baja a bőrömnek, erre nézd meg!

Mivel teljesen átérzem a helyzet súlyát, minden erőmmel azon vagyok, hogy kitaláljak valamit. Végül eszembe jut mennyire jót tett neki a shea vaj, amit egyszer az apánk hozott neki. Meg is kérdezem, miért nem keni be vele, hisz az elég gyorsan enyhítette a tüneteket.

Már rég kifogyott, hüppögi. Ekkor azonban eszembe jut, hogy az oldalon, ahonnan az illóolajaimat rendelem biztosan árulnak shea vajat is. Gyorsan felkeresem a Humanity Áruházat és már meg is találom, amit keresek: Sheavaj tömb (dezodorált) 80 gramm – Humanity

Szerencsére éppen van raktáron, ezért gyorsan le is adom a rendelést. Mivel az áruház egy-két napon belül szállít talán még van rá esély, hogy megmentsük Szilvi nagy napját. Ha nem is múlik el teljesen az ekcémája, a kellemetlen viszketést és a hámlást elmulaszthatja.

Mellesleg az áruházzal csak jó tapasztalatom van, szinte biztos vagyok benne, hogy megérkezik időben a rendelés, mint mindig. Biztos, ami biztos alapon felhívom az ügyfélszolgálatot és megérdeklődöm mennyi az esély rá, hogy holnap reggelre ideér a rendelés. Mivel pozitív választ kapok kicsit én is megnyugszom. Az áruház egyébként azért is a kedvenceim közé tartozik, mert a részletes és informatív termékleírásaikon túl még házi készítésű kozmetikumrecepteket is megosztanak az érdeklődőkkel. Ezen felül a termékeik, -amelyek közt az olajoktól kezdve, a vitaminokon át a növényi gyantákig mindent megtalálunk, ami természetes és tiszta,- kifejezetten jó minőségűek, a hatásosságukban még sosem csalódtam, és az sem utolsó szempont, hogy egy meglehetősen zöld üzletről beszélünk, azaz ha tőlük vásárolsz a biológiai lábnyomod miatt is tisztább maradhat a lelkiismereted, mintha a drogériákban vásárolnál minden fajta műanyagba csomagolt termékeket.

Én többnyire, mint említettem illóolajokat szoktam tőlük vásárolni, de forgalmaznak még sok egyéb natúr, növényi alapanyagot, illetve a kínálatukban élelmiszerek és étrendkiegészítők is szerepelnek.

Az általam kiválasztott termék (azaz a Sheavaj tömb (dezodorált) 80 gramm – Humanity) például egy helyes kis üvegtégelyben kerül kiszállításra, amit sok más termékükhöz hasonlóan, ha kiürült felhasználhatunk, akár fűszerek vagy tea tárolására, dekorációs célra, vagy akár mécsestartónak is. Úgy gondolom, hogy mind a környezettudatosságuk, mind a szállítási idejük miatt remek választás lehet a Humanity Áruház. Sőt… Akár az esküvődet is megmentheti.