Sokat utazol bulikba? Csak biztonságosan, téli gumival!

Akár buliba járó vagy, akár rendezvényszervező, mint én, sosem lehet elfelejteni, hogy a tél beálltának közeledtével a biztonságos vezetés már nem csak arról szól, hogy ne lépjük át túlságosan a sebességhatárokat, mindig legyünk teljesen józanok, figyeljük a táblákat, hagyjuk, hogy kiéljék magukat az idióta sofőrök, hanem az autónkkal is törődnünk kell. Nem csak az olajszinttel, az ablakmosó folyadékkal, a forgalmi vizsgákkal, hanem a KRESZ-en kívül eső dolgokkal is: mint a téli gumik feltétele!

Ilyenkor ősszel mindig előjön, honnan is vegyünk téli gumit: például a Gumidiszkontból (https://gumidiszkont.hu/teli-gumi). Itt felmegyünk a honlapra és rögtön látjuk is, hogyan lehet netről rendelni. Nem kell hozzá túl sok gondolkodás, csak a gumi mérete, aztán választhatunk is. Megnéztem, az enyém 205 / 65 / 15, rögtön ki is dobta mind a 25 találatot. Mármint téli gumira. Kicsivel 16.000 Ft felett kezdődnek az árak, míg a legdrágábbak 35.000 Ft felett vannak.

Nem voltam benne biztos, melyik is lenne a legjobb nekem, úgyhogy benyomtam az Összehasonlítás gombot, miután kiválasztottam kettőt. Itt láttam, hogy a legtöbb dolog azonos a két gumiban, de fogyasztás nagyon eltért: az egyik a C, a másik az E kategóriába tartozik. Fő a biztonság, de ha az megvan, akkor tudunk rá építeni tovább is: minek fizessek többet a benzinért, ha ugyanannyit tud a kettő? A Michelin helyett a Continentalt választom szerintem. Ez nemcsak kevesebbet fogyaszt, de olcsóbb is egy kicsit.

Bedobom a kosárba, regisztráció nélkül is meg lehet venni, lehet személyes átvételt Miskolcon vagy házhozszállítást 1490 Ft-ért / garnitúra (4 gumi) és tudom is rendelni bankkártyás fizetéssel vagy utánvéttel. Nehéz lenne ennél egyszerűbbet elképzelni…