Napelem pályázat Pest megye területén szilveszteri buli helyett

Hát most már eldőlt, idén elmaradnak a nagy szilveszteri bulik is. A baráti körben is azt beszéltük, hogy mindenki otthon lesz a szerettei körében és nem jövünk össze senkinél ennyien egy pici lakásban. Majd találkozunk az új évben, nincs ezzel semmi gond. Én viszont kitaláltam a családnak egy remek szilveszter társasjátékot. Megtervezzük közösen a napelemes rendszerünket.

A jövő évben várható napelem pályázat pest megye területén, ezért úgy szeretnénk nekivágni a szezonnak, hogy már minden meg van tervezve és át van beszélve, hogy amikor kikerül a pályázat, akkor már csak be kelljen adnunk a megfelelő dokumentumokat. A tavalyi évben is eszünkben volt már, hogy szeretnénk egy ilyen fejlesztés a házra, azonban egy kicsit megkésve csatlakoztunk már a procedúrába és a vége az lett, hogy lezárták a pályázási lehetőséget, mert elfogyott az erre szánt keret. Szóval időben kell kapcsolni, mert a napelem pályázat pest megye területén fogyó eszköz és viszik, mint a cukrot.

A sporoljnapelemmel.hu oldal információt szeretném támpontnak használni a beszélgetésnél és a tervezésnél. A lényeg talán tényleg csak annyi, hogy ne csússzunk le és készüljön el időben minden, mire a pályázatot kiírják. A napelem pályázat pest megyében egyébként is szerintem sokkal kapósabb, mint az ország más területein. Itt a budapesti agglomerációban rendkívül nyitottak az emberek az ilyen jellegű újításokra és akinek csak lehetősége van rá, bele is ugrik egy ilyen fejlesztésbe. Ezen a környéken talán a villamos hálózat is jobban fel van készülve az ilyen jellegű változtatásokra.

Nem elég csupán azt a részét megtervezni és kigondolni, hogy megfelelő-e a tető dőlésszöge, jó irányba néz-e egyáltalán, mekkora rendszerre volna szükség és kivel terveztessük – telepítessük fel, hanem annak is utána kell menni, hogy ennek milyen jóváhagyási kötelezettségei lehetnek (mert bizony vannak) a villamos művek felé. Hiszon önhatalmúlag nem módosíthatom a rendszeremet úgy, hogy na, holnap én már vissza is táplálok energiát a hálózatra. Ennek elég komoly bürokrácián átívelő folyamatai vannak, aminek nem árt időben utánaérdeklődni. Mikor tervezzük a váltást, az ezzel kapcsolatos fejfájást sem szabad kihagyni a képletből, mert biztos hogy nem lesz egyszerű. De mindenképpen érdemes belevágni!

Tehát a kulcs az, hogy időben kell kapcsolni és felkészültnek lenni. Hogyha megjelenik a napelem pályázat pest megye területére, mi készen fogunk állni és az elsők között fogunk lecsapni az ajánlatra. Remélem, hogy vissza nem térítendő támogatás lesz és nem csak kamatmentes hitel.