Jó kis csapatépítő a Balatonon

Általános iskolás koromban és még a középsuli első felében is úgy gondoltam, hogy én majd rendezvényszervezéssel fogok foglalkozni. Elég hamar kiderült számomra, melyik zenei műfaj vonz a leginkább, és az bizony rengeteg koncertre járással járt már mióta az eszemet tudom. És akkor eldöntöttem, hogy milyen jó lenne ezzel foglalkozni.

Még egy kicsit el is gondolkoztam a továbbtanulásnál, hogy valami hasonló szakot keresek, de végül más győzött. Amiről a mai napig nem tudom megmondani, hogy jó ötlet volt-e, tekintve, hogy nem nagyon használom az egyetemen szerzett tudásomat.

Végül erről az álmomról letettem a hosszú évek alatt, most már annyira nem is érdekel a dolog, azonban van két ismerősöm, akik ezzel foglalkoznak és bizony sokszor mesélik, hogy milyen stresszes az életük, a munka rengeteg idejüket és energiájukat lefoglalja.

Mesélték múltkor, amikor beültünk egy sörre egy bárba, hogy kicsit dumáljunk, hogy nemrég voltak a céggel közös csapatépítő programon. A csapatépítő játékok szerintem mindig jó ötletnek számítanak egy cégnél, hiszen fontos, hogy a kollégák kedveljék egymást. Végül elmesélték aztán, hogy a Balatonon voltak, a főnökük szervezett egy hosszú hétvégét a csapatnak. Talált egy céget, ami pontosan ezzel foglalkozik, vagyis ezzel is. Csapatépítő programok között náluk olyan dolgok szerepelnek, mint a vitorlázás, sárkányhajózás, evezés, quad túra, de vannak indoor csapatépítő programok is.

Részletesen le van írva a honlapjukon, hogy mit kínálnak, én is megnéztem, miközben meséltek. A Balaton amúgy is jó választás az ilyen dolgokhoz, programokhoz, náluk ráadásul van fix ajánlat az ilyesmire, de nyitottak arra is, ha van esetleg egyedi kívánság, amit a csapat szeretne.

csapatépítő játékok

A vitorlásnál például különböző céllal, diverzitással és létszámmal részt lehet venni, általában a 8-10 fős hajókat szokták ajánlani a regatta házi versenyekhez, ehhez jár alapoktatás is, de van náluk élményvitorlázás is, amiben van ebéd és borkóstoló is.

Képesek akár ezer fős csapatépítő program megszervezésére is, a nagyobb számú csoportoknak leginkább az 50-100 fős hajókat ajánlják, aminél szintén vannak interaktív programok. A kikötőjük Siófokon található, de az indulás máshonnan is megoldható, azt írják a weboldalon.

Rengeteg hasznos információ van az oldalon, amit érdemes elolvasni mindenkinek, aki esetleg náluk szeretne csapatépítő játékra menni, a fiúk szerint nagyon megérte és imádták minden percét. El is mentettem magamnak a honlapot, hátha majd egyszer a közeljövőben mi is tervezünk egy ilyet és akkor meg tudom mutatni a főnökömnek ezt a céget. Elég menő lenne, ha mi is a Balatonra mennénk. Nem is vagyunk sokan, 12 fős a cég, jól ellennénk szerintem. Én utoljára 12 évesen vitorláztam, hátha majd felelevenítem az emlékeket így.