Hétköznapi feladatai is lehetnek egy rendezvényszervezőnek

Sokan azt hiszik, hogy egy rendezvényszervezőnek milyen izgalmas és változatos feladatai lehetnek, az élet mindig újabb és újabb megoldandó problémák elé állítja őket és sosem unatkoznak, nem kell pontosan ugyanazt a forgatókönyvet végigcsinálniuk kétszer. Nos, ez részben igaz, mert tényleg izgalmas és változatos az a feladatkör, amivel nap mint nap foglalkozniuk kell, azonban “a törpök élete nem csak játék és mese”. Vagyis vannak olyan teljesen hétköznapi dolgok is, amiket ugyanúgy, mint bárki másnak, nekik is meg kell oldani.

Tipikusan ilyen unalmasabb teendő a fogyó eszközök pótlása az irodában. Mert bizony valakinek ezt is el kell intézni… Szerencsére ha az ember rátalál egy-egy megbízható forrásra, akkor általában amíg nem esik nagyot pofára, nincs nagy baj ezekkel a rendelésekkel, hiszen nem kell rajta sokat agyalni. Ilyen például a https://nyomtatoalkatresz.hu/patron/hp-patron, ahonnan a kifogyóban lévő HP patronokat szoktam rendelni. Néhány kattintás és már várhatom is a futárt, ha jó pakkot választottam és minden raktáron van. Eddig négyszer vagy ötször rendeltem tőlük és mindig a következő 1-2 munkanapon hozták ki a termékeket. Mivel ezek eddig mindig jól sültek el, mindig kézenfekvő opció, hogy tőlük rendeljek továbbra is, ha valami elfogy az irodában – vagy akár otthon is. Volt már, hogy összecsaptam a két helyszínt, mert hogy mennyiségi kedvezményt adnak én meg vagyok olyan szerencsés, hogy pontos ugyanazt a szériájú nyomtatót használom otthon, mint az irodában. Mivel csak a színben van különbség, a termék szériája ugyanaz, ezért ezekben az esetekben is életben van a mennyiségi kedvezmény, akár már a második darabtól számítva. A legutóbbi alkalommal vettem észre, hogy amikor kikeresem a nekem szükséges típust, akkor mindig ajánlj fel hozzá helyettesítőterméket. Mármint olyan utángyártott patronra gondolok (bár gondolom ugyanez a helyzet a többi árucikk esetében is), ami ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, ugyanazt tudja, mint az eredeti variánsa, csak sokkal kevesebbe kerül. Mondhatnám, hogy csak másik gyártósorról mászott le, de igazából akár ugyanarról is jöhetett, mint az original, azzal a különbséggel, hogy erre nem került rá a márkajelzés. Nem tudom. De úgy tervezem, hogy legközelebb kipróbálom, aztán maximum az árával arányosabb kevesebb ideig bírja – na és?! Egy próbát megér.

Nem vagyok nagy szakértője a témának, de az mindig bizalmat tud bennem ébreszteni, amikor egy honlap professzionálisan néz ki, nem a reklámokat tolja a képembe, hanem azokat a termékeket, amik a keresésem alapján valóban hasznosak lehetnek nekem és persze több helyen is feltünteti, hogyha bármi problémám van, akkor nyugodtan keressem őket telefonon, vagy e-mailben. Szóval mindegy, hogy HP tintapatron, vagy bármilyen más toner kell, általában a nyomtatoalkatresz.hu-n kezdek el keresgélni. Az alapvető emberi jellemmel szembe megy, hogy igényünk legyen a stabil, bevált lecserélésére, ezért ragaszkodom én is azokhoz a szolgáltatókhoz, ahol már esetleg nem egyszer jól jártam és megkaptam, amire szükségem volt. Szerintem ezzel minden ember így van, hiszen senkinek sem érdeke a tudatlanba ugrás, ha a pénzéről, különösképp ha sok pénzéről van szó. Márpedig egy toner, egy több színből álló tintapatron csomag, vagy akár bármilyen nyomtató alkatrész, kiegészítő berendezés vagy eszköz nem feltétlenül esik a filléres kategóriába. De kellő tájékozottsággal és kis szerencsével azért bele-bele lehet nyúlni olyan szolgáltatókba, akik kedvező áron adják a termékeiket, mindegy, hogy az toner, tintapatron vagy papír és még ráadásként ingyen házhoz is szállítják a lehető leggyorsabban.