Fontosak az apró részletek

Néhány éve rendezvényszervezőként dolgozok egy nagyvállalatnak, és ez idő alatt megtanultam, hogy az ördög a részletekben rejlik. De ezt szó szerint kell venni, ugyanis egy – egy rendezvény vagy buli sikere nagyon apró részleteken dőlhet el. Gondolok itt például arra, hogy mikor felsővezetőknek kellett megszerveznem egy vacsorát és bált, elkövettem azt a hibát, hogy a rendezvénytermet fehér virágokkal dekoráltattam ki. Mint később elmondták, a fehér virág temetőszín, így ezekre a baklövésekre a későbbiekben figyelnem kellett.

De ilyen apró részletnek tűnhet például egy ablakpárkány is. Az ember azt gondolná, hogy az a legfontosabb, hogy legyenek új, modern, jól szigetelő ablakai, ami valamilyen szinten igaz is. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az egész rendszer sikerében mekkora szerepe van egy ablakpárkánynak, ahogyan azt a muanyagablakom.hu/muanyag-ablakparkanyok oldalán is lehet olvasni. Én magam sem gondoltam volna ezt, de szerencsére fel lettem világosítva. Miért is olyan fontos egy megfelelő ablakpárkány? Nos, a következőkben ezt is leírom.

Lehet az embernek a legszuperebb ablakmárkái közül ablaka, ha nincs megfelelő párkány, akkor nem fogja tudni a funkcióját megfelelően betölteni. Ugyanis az ablakról lefolyó nedvességet ez az eszköz fogja fel. De ha hiányzik, akkor nincs hol megálljon a víz, így bejut a vakolaton keresztül a falakba. Gondolhatnánk, hogy ez nem is akkora baj, hiszen nagy esőzésekkor a falak úgyis mindig átvizesednek. Ez valamilyen szinte igaz is, viszont ha az ablakpárkány nem fogja fel a közvetlenül lecsorgó vizet, akkor az a falakba bejutva komoly károkat tud okozni, főleg ha hirtelen jön egy nagyobb fagy. Ekkor képes akár az egész szerkezetet szétfeszíteni, ami komoly károkat okozhat. Ez a helyzet pontosan ugyanaz, mint mikor az egyik vacsorához véletlen “temetővirágokat” helyeztem el. Az ember nem is gondolná, hogy ezekben az apró részletekben mennyire könnyen el lehet veszni, és ha ez megtörténik, akkor komoly károk tudnak keletkezni.

Az ablakpárkányok közül is érdemes a műanyag darabokat választani, ugyanis sok szempontból ezek a legelőnyösebbek. Ugyan vannak kőből és műkőből készült darabok, ezek sajnos olyan árban vannak, amit sokan nem tudnak maguknak megengedni. Az is ellenük szól, hogy ezekkel az anyagokkal nehéz bánni ellenben a műanyaggal, valamint az időjárás viszontagságainak is kevésbé állnak ellen, mint műanyag társaik. Különleges összetételük miatt strapabíróbbak az előbb említett párkányok más anyagokból készült ablakpárkányokhoz képest. Árban is jóval kedvezőbbek, ugyanis olcsó a hozzájuk kellő anyag és az előállítás is. Kell még valami, ami bizonyítja a sok hasznos tulajdonságát?

Engem teljes mértékben meggyőztek a muanyagablakom.hu/muanyag-ablakpárkányok oldalán olvasottak. Így eldöntöttem, hogy ha egyszer nyílászárócserére adnám a fejem, csak is műanyagból készült darabok mellett tenném le a voksomat.