Kerti parti előtti kertrendezés szegélynyíróval

Az egyik legjobb barátnőm párjának van egy szuper nyaralója, ami elég nagy, így már hagyomány, hogy minden nyáron eltöltünk ott egy kis időt. Ilyenkor általában sütögetünk és nagy kerti partikat szoktunk csapni.

Mivel az év nagyobb részében nem ott szoktak tartózkodni, így az ilyen alkalmakat mindig egy jó nagy takarítás előzi meg. Az egész házat kitakarítják, felmosnak, mosnak, ablakokat pucolnak, ami igencsak sok időt vesz el, mert ahogy mondtam is, egy elég nagy házról van szó. Ennél pedig csak a kert a nagyobb, aminek a rendezése mindig a ház urának a feladata, hiszen embert próbáló munka. De muszáj megcsinálniuk, mert hihetetlen gyorsan benövi a gaz az egész kertet.

Legutóbbi ilyen takarításnál, egy kis hiba csúszott a gépezetbe, lényegében szó szerint: ugyanis a szegélyvágó, amit már évek óta használtak, teljesen megadta magát. Ez pedig azt jelentette, hogy gyorsan be kellett szerezni egy újat.

Szerencsére nagy fennforgást nem okozott a dolog, mert volt már tapasztalatuk korábban egy szuper webshoppal, így most is hozzájuk fordultak, általuk pedig az új szegélyvágót sikerült innen megvásárolni: https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/kerti-gepek-kiegeszitok-c1486/szegelyvago-c1559.

Mivel azt, ami tönkrement nem ők vették, így nagyon nem értettek a dologhoz, pontosabban nem igazán tudták, hogy mi alapján kellene választaniuk, de szerencsére az említett weboldalon találtak hozzá némi segítséget. Az oldalon minden fontos szempontról lehet olvasni, ami egy szegélynyíró választásnál érdekes lehet. Azt olvasták, hogy azok a szegélynyírók, amiknek a motorja elforgatható, kifejezetten alkalmas a virágágyáshoz közeli területekhez, úgyhogy olyan modellt kerestek, ami rendelkezik ezzel a funkcióval.

Nem csak a választást, de a keresést is megkönnyíthetik a webshopban található találati szűrők. Ezekből több is van, így van lehetőség például bizonyos gyártó alapján szűrni, de akár a teljesítmény vagy a vágási szélesség szerint is kiválasztható, hogy milyen gépek jelenjenek meg nekünk.

A barátnőmék is a https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/kerti-gepek-kiegeszitok-c1486/szegelyvago-c1559 webshopon keresztül rendelték meg a szegélyvágót, és teljesen elégedettek vele. Ők nem akartak túl drága gépet venni, mivel évente csak pár alkalommal használják, így nem lett volna értelme, de persze a webshopban megtalálhatók olcsóbb és drágább szegélyvágó gépek is.

A bestmarktnak egyébként üzlete is van a 9. kerületben, a Petőfi híd pesti hídfőjének a közelében, tehát könnyen megközelíthető helyen van, ráadásul, még szombati napokon is nyitva vannak, reggel 9-től egészen délután négy óráig.